IZLET NA AVALU- OBILAZAK AVALSKOG TORNjA I CRKVE – BRVNARE I SPOMENIKA NEZNANOM JUNAKU

Opština Voždovac poziva građane da provedu lep dan na Avali, u subotu, 25.septembra, u okviru manifestacije Dani evropske baštine.

Obilazak uključuje besplatan obilazak Avalskog tornja, koji je ponos svih Beograđana, kao i crkve – brvnare posvećene Svetom despotu Stefanu Lazareviću. U okviru crkvene porte izgrađen je Muzej sa postavkom istorijata srednjovekovnog grada Žrnova, od Rimskog doba do rušenja. Čuva se i jastuče koje je bilo ispod moštiju Svete Petke, kao i epitrahilji sa moštiju Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Nektarija Eginskog. Posetioci će moći da se osveže u gostoprimnici, gde se služe domaća osveženja za koja nije istaknuta cena, već je reč o dragovoljnom plaćanju.

Nastupom KUD-ova „Vojovoda Stepa“, „Avalski cvet“ i „Milan Đ. Milićević“ na bini ispod Tornja zaokružićemo druženje na jednoj od najzanimljivijih turističkih destinacija u Beogradu, Avalskom kompleksu.

Najmlađim posetiocima na raspolaganju su tereni za fudbal, odbojku i košarku, kao i dečiji park i igralište sa veštačkom stenom.

Za kraj izleta predviđen je obilazak Spomenika neznanom junaku, vajarsko delo Ivana Meštrovića.

Polazak autobusa je ispred Opštine Voždovac (Ustanička 53) u 10,00 časova.

Prijavljivanje građana na mejl: go.vozdovac@gmail.com

Izvor: Opština Voždovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.