Obećavali fizičkim licima posao u javnim preduzećima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici tog ministarstva u Beogradu, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili pet osoba zbog više krivičnih dela.

Uhašeni su N.B. (1981), Lj.A. (1949), M.K. (1974) i B.V. (1981), svi iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevare, kao i D.Š. (1975) iz Beograda, koji se pored ovog, tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da su oni, zajedno sa S.Š., koji je ranije uhapšen i nalazi se u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od 2018. godine do hapšenja, obećavali fizičkim licima posao u javnim preduzećima („Telekom Srbija“, „Elektroprivreda Srbija“, NIS i drugo) i za uzvrat uzimali novac i da su lažnim predstavljanjem i falsifikovanjem dokumenata, isprava i ugovora, doveli više lica u zabludu i na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronađene su značke koje podsećaju na policijske službene legitimacije, pancir, palica sa natpisom „Stop policija“, sredstva za vezivanje – „lisice“, a kod osumnjičenog D.Š. pronađen je pištolj i veća količina municije, zbog čega postoje osnovi sumnje da su se predstavljali kao policijski službenici, kao i da su vršili krivična dela sa elementima nasilja.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pošto se sumnja da postoji više oštećenih nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, MUP poziva građane koji prepoznaju osumnjičene da se jave u Policijsku upravu za grad Beograd na brojeve telefona 011/279-74-70 i 063/144-14-97, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.