Osumnjičeni za navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i pranje novca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i pranje novca.

Sumnja se da su S.S. (1990), S.S. (1965), H. I. (1981) i R. M. (1979) od 2019. do 2021. godine, u nameri da protivpravno prisvoje tri katastarske parcele na teritoriji opštine Voždovac ukupne površine od oko 1.000 kvadratnih metara i izvrše njihovu konverziju, predali falsifikovane isprave prilikom podnošenja zahteva za upis nepokretnosti u Službi za katastar nepokretnosti .

Osumnjičeni su koristili falsifikovane ugovore o kupoprodaji nepokretnosti- prenosu prava korišćenja zemljišta uz naknadu, gde se kao potpisnici – prodavci navode preminula lica. Izvršenim proverama u nadležnom sudu utvrđeno je da ugovori sa preminulim licima nisu zavedeni.

Ukupna vrednost nekretnina koje su na ovaj način osumnjičeni protivpravno prisvojili je oko 40 miliona dinara.

Određeno im je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštili su iz MUP-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.