Rasvetljeno 17 krivičnih dela počinjenih na Čukarici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici policije u Beogradu intenzivnim radom rasvetlili 17 krivičnih dela počinjenih na teritoriji Čukarice i pronašli osumnjičenog 46-godišnjeg muškarca protiv kojeg će biti podnete odgovarajuće krivične prijave.

Osumnjičeni se tereti za to da je na teritoriji Čukarice od januara do maja ove godine učinio 14 krivičnih dela teška krađa i krađa jer je, kako se sumnja, iz više vozila krao novac, dokumenta, alat, akumulatore i cd plejere.

On se sumnjiči i za to da je u aprilu ove godine na Čukarici izvršio krivično delo neovlaćeno korišćenje tuđeg vozila, tako što je podesnim predmetom otvorio vrata „fijat punta“, startovao i odvezao vozilo, koje je koristio nekoliko dana.

Nakon što je, kako se sumnja, iz automobila ukrao kasetofon, automobil, koji je potom pronađen i vraćen vlasniku, ostavio je na parkingu.

Takođe, on se sumnjiči i za to da je na Čukarici, tokom aprila ove godine, uz pretnju nožem radnicima, iz kombija jednog preduzeća ukrao novac, zbog čega se tereti i za krivično delo razbojnička krađa.

Postoje osnovi sumnje da su juče on i 34-godišnji muškarac ukrali iz kombija „pežo bokser“ na teritoriji Rakovice više replika pištolja, pušaka i drugih rekvizita koji se koriste za scensko snimanje, zbog čega se obojica terete za krivično delo teška krađa.

Policijski službenici su zatekli osumnjičenog na mestu suvozača u automobilu „golf 3“, različitih tablica, kojim je upravljao osumnjičeni 34-godišnjak, kod kojeg je policija pronašla kesicu praškaste materije za koju se sumnja da je heroin, a ispod njegovog sedišta i repliku pištolja.

Pretresom stana u kojem osumnjičeni 46-godišnjak neprijavljeno boravi policija je pronašla predmete koji potiču iz izvršenja krivičnih dela.

Protiv osumnjičenih će biti podnete odgovarajuće krivične prijave Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *