Sutra počinje upis učenika u srednje škole

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da upis u srednje škole počinje sutra za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu.

Neposredno u školama učenici će moći da se upišu u četvrtak i u petak, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski od sutra do 20. jula.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je sutra, 14. jula, dok će dan kasnije, u četvrtak, 15. jula, biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Nakon prvog upisnog kruga, po prve tri želje raspoređeno je 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika.

Za drugi upisni krug ostalo je 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu.

Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000, a učenici na portalu Moja srednja škola mogu da provere u kojim školama su preostala slobodna mesta.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.