Tišina u Beogradu

Danas u ponoć počinje predizborna tišina, pa u skladu sa istim, na kratko, prestaju i članci iz ove rubrike.

Moram prvo da se zahvalim svima koji su odvojili vreme, pa mi poslali meilove sa podrškom, raznim pitanjima, ukazivanjem problema u njihovim ulicama, zgradama, naseljima i slično. Iskreno nisam uspeo da pročitam sve ali obećavam da ću pročitati jer sam dobio, na moje iskreno veliko iznenađenje, nekoliko desetina hiljada meilova. Razmišljanje mi nije išlo u pravcu da će bilo ko poslati meil, pa sam u početku i odgovarao na neke ali onda se nekoliko pretvorilo u nešto što nisam mogao da ispratim. Nadam se da će te imati razumevanja, a na neka opšta pitanja koja su sam primetio odgovoriću u nastavku.

Čiji sam kandidat?

Nisam kandidat ni jedne stranke, a ni njen član. Rubriku „Kandidat za gradonačelnika“ sam stvorio iz nekoliko razloga, a što su neki i shvatili, kako bi ukazao na lako davana obećanja koja nisu ispunjena, rušenja, zanemarivanja naselja u Beogradu, atak na određen deo grada i ima tu još mnogo toga.

Jedan od razloga je takođe i na ukazivanje budućim odbornicima za grad Beograd, iz čijih redova će doći i gradonačelnik Beograda, da svoju sadašnju i buduću kampanju usmere na rešavanje problema ili kako bi to politički rekli na programe. Svaki kandidat se mora poštovati, bez obzira na ideju, jer želim da verujem da je svima fokus što bolje funkcionisanje grada.

Da li ću se kandidovati?

Odgovor sam dao već na početku, a da li ću se kandidovati na nekim budućim izborima za odbornika… još sam u fazi razmišljanja i pored podrške koju iskreno nisam očekivao. Moram da se ponovim da sam stvarno iznenađen jer mi nije bio cilj, a ni razmišljanje u tom pravcu.

Moja biografija?

Dobio sam razna pitanja, koja mogu da svrstam pod mojom biografijom. Namernom sam stavio pseudonium jer do sada nisam smatrao bitnim da stavim moju biografiju. Ono što za sada mogu da kažem da sam iz Beograda, rođen i odrastao. Gledaću u nekom periodu i da je objavim.

Za koga glasati?

Najbolje je da sami procenite.

Ima tu još mnogo pitanja, ali sam dao odgovor na ona koja sam primetio da su najčešća.

Želim budućem gradonačelniku i budućim odbornicima, koju su uvek nekako nevidljivi, da slušaju svoje komšije i da gradonačelnik bude vidljiv.

Ako si kandidat ponašaj se kao gradonačelnik. Ako si gradonačelnik budi komšija.

Autor: Aleksandar od Beograda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.