Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, uhapsili dve osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni I. S. (1977), odgovorno lice PD „Blok signal“ Niš, i Lj. S. (1952), zaposlen u ovom preduzeću, terete se za to da su, u martu 2019. godine, prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD „Blok signal“.

Sumnja se da je Lj. S. poklonio automobil marke „škoda“ I. S., čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio „mazdu“, Lj. S., i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara.

Na ovaj način su osumnjičeni naneli štetu PD „Blok signal“ Niš u iznosu od 2.656.482 dinara.

Po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli navedena vozila, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.