Uhapšeni članovi više kriminalnih grupa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su u međunarodnoj akciji, koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

U Srbiji su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, PU za grad Beograd, SAJ-a i Žandarmerije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Uhapšeni su D. Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe, i članovi D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga.

Oni se terete za to da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.