Ukratko

Ukratko nije bitan ni sportista, ni književnik, scenarista, glumac, režiser, advokat, profesor koji podržava neku politiku ideju. Verujem da svako ima pravo na mišljenje, i na spostveni stav, i za to se treba boriti. Mnogo je „velikih imena“ u različitim političkim opcijama, pa nema potrebe biti licemer ako od nekog „apolitičnog“ dobijemo nešto što nismo očekivali ili i jesmo.

Ukratko verujem u dela, a ne u izgovorene reči. Trenutno je u trendu da se političari igraju tenisa sa spomenikom gde ga izmestiti, a drugi da će ga čuvati. Ako je u prestonici problem jedan spomenik onda je najbolje da se neki već unapred sklone. Možda je vreme da neki dobiju kanaliizaciju, vodu, put ili možda ono o čemu neki neće da pričaju Pančevački most, a uklonili bi Savski most. Možda je vreme da se prestane sa dizanjem cena kvadrata Sava male, i da se obrati pažnja i na ostale naselja za koje neki očigledno nisu ni čuli , a vodili bi prestonicu. Možda je vreme da se prestane sa rušenjem istorije i počne sa njenom trajnom zaštitom, a ne da joj se daje rok trajanja zaštite kao da je istorijsko nasleđe neka namernica iz prehrambene prodavnice.

Ima vremena da se o mnogo čemu kaže i pokaže, a što neki misle da je zaboravljeno. I kao što rekoh, verujem u dela, a ne u reči.

Autor: Aleksandar od Beograda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.