Upravljao vozilom brzinom od 224,5 kilometara na čas

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom prošle nedelje isključili iz saobraćaja 20 vozača zbog nasilničke vožnje i 29 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 16 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok su dva vozača isključena iz saobraćaja zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u razmaku manjem od 10 minuta.

Takođe, jedan vozač isključen je iz saobraćaja zbog preticanja kolone vozila preko pune linije, a jedan jer je na auto-putu Šid–Beograd, u Surčinu, upravljao vozilom brzinom od 224,5 kilometara na čas.

Šest vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje istovremeno su činili i druge prekršaje, od kojih je četvoro upravljalo vozilom bez vozačke dozvole.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Beogradu, ukupno sedam.

Kada je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 15 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, dok su tri vozača uravljala a vozilom pod dejstvom kokaina.

Kontrolom je kod sedam vozača utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu. Vozači koji su isključeni iz saobraćaja zbog ovog prekršaja, njih 11, istovremeno su činili i druge prekršaje.

Naime, 11 vozača koji su isključeni iz saobraćaja bili su mlađi od 24 godine, od čega su dva vozača bili maloletni.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno 12, dok su u Kragujevcu, Kruševcu i Subotici, iz istog razloga, iz saobraćaja isključena po tri vozača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.