Zatvoreni i otvoreni tržni centri od danas ponovo rade

Naredbom ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibora Lončara, koja je juče objavljena u Službenom glasniku, zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 6 do 22 časa.

Zabrenjen je rad ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.

Upravljač objekta dužan da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra.

Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske.

Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, zajedničke prostorije i predmeti koje koriste korisnici moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati.

U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera nošenja maske, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.

Sve vrste prodajnih i uslužnih objekata mogu da rade do 22 časa, što uključuje i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike.

Neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i ordinacije i laoboratorije iz oblasti medicine, stomatologije i veterine.

Foto: arhiva/ L.M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *